Elindult a KINCS Smart Family Centrum

A Családok Nemzetközi Napján, május 15-én elindult a KINCS Smart Family Centrum, az első magyarországi családügyi innovációs központ.

A digitalizáció és az innovatív megoldások használata az élet számos területén jelen van. Manapság egy bankkártya méretű eszközzel akár otthon is készíthetünk EKG-t, és egy applikációval elküldhetjük az orvosunknak az eredményeket, vagy amíg várunk a gyermekre az edzésen, addig befűthetjük a lakást, a távollétünkben is meglocsolhatjuk a virágokat, vagy a sportban, a közlekedésben, a tanulásban és a család szabadidejének a megszervezésében is segíthetnek ezek a fejlesztések.

A családok életében is alapvető fontosságú, hogy elérhetők és hozzáférhetők legyenek a modern, okos megoldások. Aki családban él, az tudja, hogy mindig adódnak olyan helyzetek, amelyeket ügyesen kell megoldani, a családban az újratervezés, a kreativitás és az innováció a mindennapok része, s így az egymásra való odafigyelést és a kölcsönös megértést szolgálhatják a különböző innovatív fejlesztések.

A KINCS Smart Family Centrum célja a családokhoz kapcsolódóan innovációs projektek és programok megvalósítása és ösztönzése. A KINCS Smart Family Centrum gazdasági és társadalmi szervezetekkel együttműködve azon dolgozik, hogy minél több értékes, a családokat támogató innovatív, okos megoldás jöjjön létre hazánkban. Programjainkkal és projektjeinkkel a munkaerőpiac családbarát jellegének erősítését, a családbarát megoldások alkalmazásának elterjesztését népszerűsítjük a gazdaságban.

Munkánkkal erősítjük a magyar innováció nemzetközi elismertségét is a családügy területén fellelhető jó gyakorlatok gyűjtésével, feldolgozásával, bemutatásával és népszerűsítésével. Másrészt lehetőséget biztosítunk olyan hazai üzleti innovációban aktív szerepet játszó vállalkozások, startupok számára, amelyek kifejezetten a családokat segítő okos megoldásokat és funkciókat fejlesztenek.

Hisszük, hogy a jó példák inspirálják majd a további családbarát fejlesztések létrejöttét.

Kövesse honlapunkat és Facebook oldalunkat, hogy első kézből értesüljön legfrissebb híreinkről és eseményeinkről!

Fűrész Tünde
a KINCS elnöke

Szalai Piroska
a KINCS Smart Family Centrum vezetője

English version