Székely startupok a Smart Family Fesztiválon

2021. november 25-én a Millenárison ünnepélyes díjátadóval és fesztivállal lezárult a KINCS Smart Family startup verseny: a 80 pályázó közül 44-en jutottak a döntőbe, közülük 17-et jutalmazott a zsűri. A fődíjakban és a különdíjakban részesülő vállalkozások olyan okos megoldásokat kínálnak a családoknak, amelyek megkönnyítik a mindennapjaikat. A fesztiválon valamennyi döntőbe jutott pályázó bemutatkozott, valamint értékes szakmai kerekasztal-beszélgetések zajlottak a családok és az innováció összekapcsolódásáról.

A magyarországi startupoknak szóló verseny mellett megrendeztek egy határon túli kísérőrendezvényt, a Székelyföldi Smart Family pitch versenyt is, amelyet Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, partnerségben a székelyudvarhelyi Hargita Business Centerrel, a marosvásárhelyi Szent György Menedzser Klubbal és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Kft. Sepsiszentgyörgyi Regionális Képviseletével szervezett Hargita, Maros és Kovászna megyei startupok számára. Az online verseny 2021. november 4-én volt, 11 jelentkező részvételével.

Nyertes startupok, akik a Smart Family Fesztiválon is bemutatkoztak:

NiNiNaNaEgy nyelvtanuló alkalmazás kicsiknek, amely 6 témakört foglal magában, 9 különböző játékkal. Az online tanulást segítő játékok 250-300 szót tanítanak meg a gyerekeknek játékos formában.

Selected Bags: A márka célja a divat és a környezettudatosság ötvözése. Küldetésük, hogy a hulladékot szépséggé változtassák, egy olyan egyedi táskasor létrehozásával, amely formabontó, stílusban és önkifejezésben teljesen egyedi.

Wieb Toys SrlWooden Intelligent Eco-friendly Bot, vagyis fából intelligens környezettudatos robot játékokat gyártanak. A flexijátékok természetbarát politejsav alapú anyagokból készülnek. 3D-s nyomtatók segítségével keltik “életre” a játékokat, amelyek anyagait tekintve nem toxikus (RoHS) és természetesen lebomlóak (környezetbarátok). ROBOKaticájuk egy programozható robotjáték, egyszerű parancsokkal, amely kezdő szinten lép kapcsolatba a programozási kódvilággal.