Gyerekkel.com – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 I. helyezett

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapítók neve: Szente Alíz és Szilágyi Virág
Alapítás éve: 2018.
Honlap: https://gyerekkel.com/

Lehettek egy, – vagy több gyerekes család; élhettek vidéken, vagy akár a fővárosban; a gyerekkel.com programkeresője Nektek is a segítségetekre lesz!

KINCS Smart Family Fesztivál – Gyerekkel.com

Gyerekbarát hely- és élménykereső mobilapplikáció és webes felület, ami segít a szülőknek, nagyszülőknek, családoknak, hogy különböző szűrők segítségével gyorsabban és egyszerűbben találjanak olyan helyeket vagy programokat, ahova jó elmenni a gyerekekkel.

Gyerekbarát éttermeket, szállásokat, játszótereket, szórakozási lehetőségeket vagy más érdekes programok és eseményeket tudnak keresni egyrészt pozíció alapján a közelükben a környéken, illetve paraméterek megadásával előre meg lehet tervezni egy távolabbi kirándulást a hétvégére, vagy ki tudjuk keresni azt is, hogy hol van például állatsimogató a jövő héten.  

A fejlesztés 2017-ben indult. Szente Alíz, az oldal fejlesztőjének ötlete akkor fogalmazódott meg, amikor egy nyaraláson nem talált a közelben olyan helyet, ahova gyerekekkel könnyen el lehet menni és a család szabadidejét együtt értelmesen el lehet tölteni. A fejlesztő informatikus anyuka a nyaralásról hazatérve kifejlesztett egy megoldást, amire üzleti vállalkozást alapítottak egy másik anyukával, Szilágyi Virággal. Előbb a weboldal indult el 2018-ban, majd applikáció formájában is elérhetővé vált a szolgáltatás a piacon 2019-től.

Ma már több, mint 100 000 ember töltötte le a telefonjára az applikációt. 80 000 ember felett van az aktív felhasználók száma, ami azt jelenti, hogy rendszeresen előveszik és keresnek programot vagy eseményt vagy valamilyen helyet az applikáción keresztül. A programokat és a helyeket folyamatosan értékelik, így hiteles információk találhatók csak az ajánlatok között.

A legfrissebb újításuk pedig, hogy idén nyáron már a táborkereső is elérhető lesz a családok számára!