Országjárás – Budapest, Rákosmente

Okos megoldások a családoknak Rákosmentén is – 2021.08.12.

Egy hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbították a családokat segítő, okos megoldásokat nyújtó startup vállalkozásoknak meghirdetett Smart Family Nagydíj 2021 verseny pályázati határidejét – közölte Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke a verseny országjáró körútjának budapesti eseményén.

Dunai Mónika országgyűlési képviselő az eseményen kuriózumnak nevezte a pályázatot, mondván, az a kis fejlesztésekre, családi vállalkozásokra is figyelmet fordít. A képviselő reméli, hogy a pályázatra benyújtott innovációkból minél nagyobb mértékben profitálnak majd a magyar családok.

Örömét fejezte ki, hogy az országjáró körút budapesti állomása a Kelet-Pesti Tankerületi Központ. Azt mondta: Rákosmente és Kőbánya családbarát kerület, ahol figyelnek a családokra, gyermekekre. Nem csak közvetlenül nyújtanak segítséget nekik, hanem többi között civil szervezeteken, védőnői hálózaton, iskolákon, óvodákon keresztül is – tette hozzá a képviselő.

Fűrész Tünde, a Kincs elnöke arról beszélt: az innováció közel áll a családokhoz, mert a gyereknevelésben a mindennapokban is új megoldásokat kell keresni egy-egy helyzet megoldásához. A Kincs ezért május 15-én létrehozta a Kincs Smart Family Centrumot és meghirdette a Kincs Smart Family Nagydíj 2021 nevű startupversenyt, amelyekre a családok életét könnyebbé tevő, innovatív ötleteket várnak – emlékeztetett.

Szalai Piroska, a Kincs Smart Family Centrum vezetője ismertette: a pályázatra szeptember 15-ig olyan magyarországi székhelyű cégek jelentkezését várják, amelyek legalább prototípussal, de inkább már piacon megtalálható, a családok életét megkönnyítő termékekkel, szolgálatásokkal rendelkeznek. Pályázni hat kategóriában – társadalmi és közösségi innovációk, e-egészség, a jövő oktatása, okos családi otthonok, családi kassza, zene és kreatív megoldások – lehet – fűzte hozzá.

Az eseményen bemutatták a matematikai feladatok gyakorlására alkalmas Darts Matek és az angol nyelv gyakorlását segítő Xeropan alkalmazást, valamint innovációs tájékoztatót tartottak a XVII. kerületi, Balassi Bálint nyolc évfolyamos gimnázium tanulói is.