MoneyMate – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 III. helyezett

Kategória: Családi kassza – pénzügyi tudatosság a családban, pénzügyi technológiák

Alapítók neve: Pap Dávid és Kovács Gábor
Alapítás éve: 2021.
Honlap: https://www.moneymateapp.com/

Légy társ gyermeked fejlődésében és hozd ki belőle a maximumot!

KINCS Smart Family Fesztivál – MoneyMate

A MoneyMate applikációt két közgazdász édesapa hozta létre, hogy segíthessenek szülőtársaiknak a gyermekek pénzügyi tudatosságra nevelésében. Az applikáció egyben egy ösztönző és virtuális nyilvántartó rendszer a zsebpénz kezelésére. Matricákat és virtuális pénzt lehet benne nyilvántartani a gyerekeknek, hogy a bevételeiket és a kiadásaikat tudják benne elszámolni, célokat tudnak benne felállítani, amiben félretehetik a megtakarított pénzüket.

A járványhelyzet kitörésével az alapítók észrevették, hogy a családok mobiltelefonnal oldják meg a digitális oktatás kihívásait. Ekkor fogalmazódott meg bennük, hogy megoldásukat mobiltelefonos applikáción belül juttassák el a családokhoz, ha már az eszköz egyébként is megtalálható az otthonokban.

Szülőként előbb-utóbb mindenki találkozik az alábbi kérdések egyikével:

  • Hogyan tudok következetes maradni a gyereknevelésben?
  • Miként tudom fenntartani gyermekemnél a motivációt?
  • Hogyan magyarázzam el neki a pénz értékét és szerepét a mindennapokban?
  • Milyen formában jelenjen meg a zsebpénz az életünkben?

A szülőknek nagyon komoly feladatuk van abban, hogy gyermekeikben időben kialakuljon a pénzügyekhez való megfelelő hozzáállás alapja, amire később építhetnek. Így később határozottan tudnak szerepet vállalni a felnőtt létben és a döntéseket is tudatosan tudják majd meghozni. Az applikációnak köszönhetően létrejött egy közösség, ahol a szülők megbeszélhetik, hogy kinek milyen megoldás vált be, és hogy a különböző élethelyzeteket hogyan tudják kezelni. (Legyen szó ösztönzésről, vagy arról, hogy megtanítsa a gyereknek, hogy a kamatot hogyan kell elképzelni az életben, vagy éppen, hogy spóroljon valamire, aminek kicsit nagyobb az értéke.)

A további fejlesztést elsősorban az applikációt használó közösség véleményére alapozva szeretnék megvalósítani: formálisan kezelni a kamatkezelést és/vagy a gemifikációt tovább erősíteni (játékosan megoldani a pénzügyi tudatosságra nevelést).