Curion – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Okos Fiatalok különdíj

Kategória: Családi kassza – pénzügyi tudatosság a családban

Alapítók: Hidasi Ákos, Nagy Bence és Takács Benedek
Mentor, ügyvezető: Figura Magdolna
Alapítás éve: 2021.
Honlap: www.curion.hu

Az első magyar nyelvű, fiataloknak szóló gazdasági hírportál, amit három 17 éves és már 5 év vállalkozói tapasztalattal rendelkező fiatal hozott létre és működtet.

KINCS Smart Family Fesztivál – Curion

A Curion hírportált három 17 éves fiatal hozta létre. Céljuk a vállalkozások, a gazdaság és a siker iránt érdeklődő fiatalok számára egy olyan eszközt biztosítani, amellyel hiteles, tapasztalt szakértőktől és üzletemberektől tanulhatnak, fejleszthetik magukat. Mindezt ingyenesen.

A portál sikeres vállalkozókkal, gazdasági szakértőkkel, és egyéb területek kiemelkedő szereplőivel készült interjúkat publikál. A tartalmaik érdekessége, hogy az általános gazdasági kérdések helyett az interjúalany személyes történetét, tapasztalatait fogalmazzák meg a szerkesztők, a pályája során levont tanulságokra kíváncsiak, és a saját definíciójára a sikert illetően. A fiatalok vallják, hogy a tanulás egyik leghatékonyabb módja az, ha hiteles emberek tapasztalataiból vonnak le következtetéseket. Ezt saját példájuk mutatja a legjobban: 16-17 évesen, iskola mellett alapítottak egy vállalkozást mentortanárnőjükkel, amiben nagy szerepet játszott a sikeres szakemberektől való tanulás.

Az alapítók pár hét alatt már több, mint 20 sikeres személlyel készítettek interjút, többek között a Barion vezérigazgatójával, a Seiko Magyarország ügyvezető igazgatójával, illetve a K&H bank kommunikációs igazgatójával is. A fő céljuk egy olyan platform működtetése, ahol a szakértők tapasztalatai bárki számára hozzáférhetővé válnak.

Az interjúk mellett a számukra és korosztályuk számára fontos és érdekes témákat is terveznek feldolgozni, többek közt az egyetemi felvételi rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat, illetve alternatív pénzkeresési és befektetési módokat is terveznek bemutatni. Rövidtávú tervük egy Youtube csatorna indítása, ahol az interjúk mellett egyéb gazdasági, pénzügyi, és hasonló témájú érdekes videós tartalmakat tudnak közzétenni. Terveik között szerepel egy Tiktok csatorna elindítása is, ami elsősorban a többi csatorna népszerűsítésére fog szolgálni.