Potzak – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Egészséges Családokért különdíj

Kategória: E-egészség – új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében

Alapító: Dr. Bajzik Éva
Alapítás éve: 2020.
Honlap: https://potzak.org/

Világújdonság edzésprogram a szétnyílt hasizom rehabilitációjára

KINCS Smart Family Fesztivál – Potzak

A Potzak egy online, videós edzésprogram a szétnyílt hasizom problémája által érintettek számára. A Dr. Bajzik Éva mozgásszervi szakorvos és manuálterapeuta több mint másfél évtizedes tapasztalata alapján összeállított edzésprogram kiemelten javasolt édesanyáknak és mindenkinek, akit érint a Rectus Diastasis problémája. Az otthonról is biztonságosan elvégezhető, bármilyen online eszközről, bármikor elindítható és megállítható gyakorlatsorok az édesanyák és a szétnyílt hasizommal élők életminőségét javítják.

Nemtől függetlenül, az emberek közel 70 százaléka előbb vagy utóbb tapasztalja a szétnyílt hasizom problémát és az ezzel összefüggő tünetek valamelyikét. A hasfal egészsége nem csak esztétikai kérdés, elhanyagolása akár további szövődménnyel és későbbi egészségügyi problémákkal is járhat – sérv-, gerinc problémák – de fontos szerepe van az emésztés- és az alsó végtagi vénás keringés optimális fenntartásában, a vérnyomás, a nyirokkeringés szabályozásában, renyhesége a kismedencei izomzatra is hatással van.

A Potzak gyakorlatsort azok számára fejlesztették ki, akiknek a szétnyílt hasizom problémát jelent. A feladatok pontos leírásával, a vizuális támogatással és szükség esetén a szakorvosi válaszokkal a körülményeket tudják biztosítani a minél gyorsabb regeneráció eléréséhez. A weboldalon regisztrálóknak videóban segítenek felmérni az állapotukat, így megbizonyosodhatnak arról, hogy valóban érintettek-e a szétnyílt hasizom problémában. A 7+1 részből álló online gyakorlatsort videós formában érik el az előfizetők, a gyakorlatok sorrendbe vannak rendezve, és minden megtekintett videó után néhány kérdést tesznek fel, melyek megválaszolása segít, hogy a leghatékonyabban végezhessék ez edzésprogramot.

A szülés után az édesanyák kétharmadának okoz problémát a hasfal megváltozott állapota, a férfiak és az idősebb korosztály (nemtől függetlenül) pedig a súlyváltozás kapcsán válik érintetté. Az oldal felületén informatív, szakmai tartalom segíti a felhasználókat, a webalkalmazás formájában elérhető online, videós gyakorlatsorok sorrendbe rendezve érhetőek el és pontos utasítást adnak a gyakorlatok helyes elvégzésre. Az online formátum megkönnyíti az edzésprogram használatát, az édesanyák zsúfolt mindennapjaiba is beilleszthető, a pandémia veszélyei kapcsán pedig biztonságos sportolási alternatívát nyújt.

Regisztráció: https://potzak.org/regisztracio/

Érdemes követni a Potzak közösségi média felületeit is, mert rengeteg hasznos és érdekes cikk érhető el a terhességgel, az egészséges életmóddal és a szétnyílt hasizom állapottal kapcsolatban.
Facebook: https://www.facebook.com/PotzakMummyTummy/
Instagram: https://www.instagram.com/potzak/