AGNI’S – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapító: Szabó Ágnes
Alapítás éve: 2020
Honlap: https://agnis.hu/

Egyedi, fából készült táskák

Az AGNI’S termékek fa és bőr felhasználásával készült egyedi kézitáskák, pénztárcák és telefontokok. A tárgyakra a természetes anyagok újszerű párosítása jellemző. A fast fashion darabokkal szemben tartós és értékálló, egyedi termékek.

A meglévő termékpaletta mellett már egyedi megrendeléseket is teljesítenek és folyamatosan szélesítik a kínálatot szem előtt tartva a forma, a funkcionalitás és letisztultság hármas egységét. A termékek külső borítása többnyire mahagóni-, cseresznye-, dió- és tölgylemezekből, a belső rész marhabőrből és juhbőrből készül. Ez a típusú kialakítás újdonság a magyar piacon. Első körben női kézitáskák készültek, majd később pénztárcákkal és telefontokokkal bővült a kínálat. A táskák fenntartható, exkluzív, minőségi divatcikkek.

A minták tervezése kézzel készül, egy vektorgrafikus program segítségével. A fát lézeres vágási technológia alkalmazásával teszik hajlíthatóvá, melyhez a varrónők által megmunkált, bőrből készült belsőt ragasztással rögzítik.  A termékek formatervezési mintaoltalom és védjegyoltalom alatt állnak.

Fotó: Forbes Magazin Online