Aphex Gamez – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 MOL különdíj

Kategória: Zene és kreatív megoldások a családnak – szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben

Alapító neve: Nagy Péter
Alapítás éve: 2016
Honlap: https://www.facebook.com/aphexgamez

Clean It Up – Hungary! – Környezetvédelem játékosan!

Napjainkban a környezetvédelem kiemelten fontos és elkerülhetetlen, amivel már kisgyermekkorban meg kell ismertetni a  gyerekeket, fel kell rá hívni a figyelmüket. Az Aphex Gamez pont ezt a témára fejleszt és ad ki társasjátékokat. Az első sikerünk a Pureco Kft. számára készült Pipe It Up – Ghana volt, ami a helyes vízhasználatra és a tiszta ivóvíz fontosságára hívja fel tanítja a játékosokat. A játék első 1000 darabja március végére lesz legyártva, a szállítás után pedig ghánai általános iskolákban lesz szétosztva. A következő projektjük, a Clean It Up – Hungary (Tisztítsd Meg Magyarországot!) társasjáték ezt segítve, játékosan neveli környezettudatosságra a  gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

A Clean It Up – Hungary (Tisztítsd Meg Magyarországot!) a hulladék és hulladékfeldolgozás témakörét járja körül egy könnyed családi stratégiai játékban, amely játékosan oktat mindenkit 10-től 99 éves korig. A fejlesztés szakemberek bevonásával készült, de fő szempont volt, hogy elsősorban egy érdekes és izgalmas játék kerüljön az asztalra, ami szórakoztat és nevel is egyszerre.

A modern társasjátékok átjárót képeznek a felnőttek gyermeki énje és gyermekek fejlődő intellektusa között. A társasjáték közelebb hozza az embereket, a játékosokat, a családtagokat. Összeköti a különböző generációk képviselőit. A modern játék elmozdítja a tiniket a számítógép, telefon mellől. A társasjátékozás kulcsszerepet töltött be a járvány alatt számos család életében. Sokaknak megkönnyítette a bezártságot elviselni. Sok család azóta sem hagyta abba ezt a  hobbit, hiszen mára bizonyított tény, a rendszeres társasjátékozás növeli az érzelmi intelligenciát, így a játékosok türelmesebbek és egymás problémáira nyitottabbak lesznek ezáltal.