Mályvavirág Alapítvány – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: E-egészség – új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében

Kuratórium Elnöke és az Alapítvány képviselője: Tóth Icó
Alapítás éve: 2013
Honlap: https://malyvavirag.hu/

A benyújtott pályázat:  Mályvabetegút (digitális betegút-kísérő) – startup projekt

Minden nő Mályvavirág. Kitartó, erős és nagyon szép. Csak van, hogy a szirmaik megsérülnek. Ezért kell odafigyelni magukra és egymásra is.

A betegút, egy testileg-lelkileg megterhelő, sokszor életbevágó döntéseket megkövetelő, rögös út, amit nehéz egyedül megtenni. A család, az orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet mellett sok segítséget adhatnak azok a sorstársak, akik már megtették ezt az utat.

A nőgyógyászati daganatból vagy meggyógyul a nő, vagy elveszíti a lehetőségét, hogy gyermeke legyen és így családot alapítson, vagy elveszíti őt a család, a férj, a gyermek. A lehetőségek létezése után a lehetőségek megtalálása a kritikus pont, mert ezek segíthetik az életben maradást, az életminőség javulását, vagy a méhnyakrák esetén, az úgy nevezett ART műtéttel megmarad az esély a gyermekvállalásra.

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért”, 2013 májusában alakult meg. A létrehozás célja az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Korábban nem volt ilyen szervezet az országban. Ma már más nőgyógyászati daganattal érintettek segítéséért is dolgoznak.

A Mályvavirág Alapítvány elkötelezetten segíti a nőgyógyászati daganattal érintetteket a tünetektől, a diagnózistól a kezeléseken át, a rehabilitációban, a palliatív ellátásban. A betegutat nehéz átlátni, és fontos az, hogy mindig az adott „állomásra” koncentráljon az érintett. A Mályvavirág Alapítvány ezért hozta létre a digitális betegutat, hogy végigkísérjék a betegeket az egész folyamaton. A lehetőségek gyógyuláshoz vezetnek és a Mályvavirággal női életeket, édesanyákat, leendő édesanyákat, családokat mentenek meg. Legyen a betegség bármely szakaszában, a Mályvavirág oldalán megtalál minden tudnivalót arról az állomásról, amelyikben éppen tart. A digitális betegutat szakemberekkel szoros együttműködésben készítették. A projekt olyannyira egyedülálló, hogy a European Society of Gyneacological Oncology (ESGO) és ennek betegszervezeti tagozata az ENGAGe átveszi és több nyelvre lefordítja az ismeretanyagot.