MedInnoScan – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

kategória: E-egészség – új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében

Alapító neve: Szoldán Péter
Alapítás éve: 2017
Honlap: https://medinnoscan.com/

Orvosi diagnosztika mesterséges intelligenciával

A MedInnoScan a mesterséges intelligencia orvostudományi alkalmazására szakosodott vállalat. Célja, hogy az élenjáró technológiát az emberek egészségének javítására tudja felhasználni. A termékekkel és kutatásokkal a betegségek hatékony felismerését és leküzdését teszi lehetővé.

Bármilyen betegségről legyen szó, – különösen a gyermekek esetében – mindig érzékenyen érint egy családot. A szenvedés és aggódás mellett jelentős problémát jelent a megfelelő szakorvos megtalálása, a rendelési idők korlátai. Emellett  az utazás az ellátás helyszínére nemcsak a betegek, hanem a családtagok számára is komoly idő- és költségráfordítást jelenthet, különösen akkor, ha az nem alakóhely közelében  található. A MedInnoScan könnyen kezelhető alkalmazásának segítségével ezek a problémák egyszerűen megoldhatók, utazás nélkül, otthonról is igénybe vehető a  szakértő segítség.

A MedInnoScan teledermatológiai alkalmazásaegyszerűen kezelhető elektronikus szolgáltatást nyújt. A betegek számára a rendszer használata jóval kényelmesebb és egyes esetben az egyetlen elérhető alternatíva, merta bőrgyógyászati szakrendelésekhez egyes vidéki területeken akár 40-50 kilométert is kell utazni.  Figyelemreméltó, hogy a rendszer Magyarországon akár a TB ellátás keretében is elérhető.  a MedInnoScan alkalmazása technológiai  színvonalát tekintve kiemelkedő, az adatvédelmi rendelkezések és az érzékeny egészségügyi adatokkal kapcsolatos legjobb gyakorlatok maradéktalan betartásával nyújtja az ellátást, miközben a betegnek ehhez csak a mobiltelefonját kell használja.

A MedInnoScan olyan, teljesen elektronikusan zajló folyamatot dolgozott ki és valósított meg, amely mind a betegek, mind az orvosok számára kielégítően helyettesítette és helyettesíti a személyes vizsgálatot, mindkét fél számára könnyen használható. A vizsgálat folyamata, a leletezés, receptírás, az ellátás dokumentálása az EESZT-n elérhető. Amikor a MedInnoScan a Szent János Kórházzal közösen elindította az online rendelést, meglepő volt, hogy pár napon belül milyen sok szülő vette igénybe az ellátást, amely egyértelműen azt mutatta, hogy egy okos megoldás mennyit tud segíteni a családok mindennapi életében.

A céget 2017-ben alapította és azóta vezeti a Harvard Egyetemen végzett Szoldán Péter, aki 2012 óta foglalkozik mesterséges intelligencián alapuló technológiákkal.