Munch – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Tungsram különdíj

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapítók: Wettstein Albert, Zsoldos Botond, Zwecker Bence és Perepelica Kirill
Alapítás éve: 2020
Honlap: https://munch.hu/

Ments Ételt Te Is – Tegyél a pazarlás ellen még ma, és egyél jókat kedvezményesen!

A megtermelt ételek harmadát nem eszi meg senki. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is!

A Munch az első olyan magyar fejlesztésű platform, melyen keresztül több, mint 350 étterem, pékség, bolt és szálloda kedvezményesen értékesíti az el nem adott, de jó minőségű ételeit Magyarország több mint 15 városában, július óta már Romániában is. Célja az ételpazarlás visszaszorítása és ezáltal a fenntartható, felelős vendéglátás és a közös társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése. A Munch segítségével bárki felelős ételmentő lehet, hiszen olyan ételeket tud megvenni, amik egyébként a kukában végeznék. Alkalmanként pedig kisebb befektetéssel, egy-egy adag meleg ételt ajándékozhat nélkülöző embertársainak. A Munch hozzájárul ahhoz, hogy az alacsonyabb jövedelmi rétegbe tartozó családok is megfelelő minőségű és mennyiségű ételhez jussanak. A Munch-on keresztül 40-60 százalékos kedvezménnyel értékesítik a partnereink az ételcsomagokat, így a vásárlók jóval alacsonyabb áron juthatnak jó minőségű ételhez.

Az ételmentésen kívül fontosnak tartják a társadalmi szemléletformálást is, ezért sok környezetvédelemmel kapcsolatos előadást szerveznek, blogot vezetnek, ahova rendszeresen kerülnek fel ismeretterjesztő cikkek a környezetvédelem számos ágában. Interaktív workshopokat tartanak és jelenleg egy új, innovatív gamification programon dolgoznak, amivel játékossá és élvezhetővé varázsolják nemcsak az ételmentést, hanem a hétköznapi rutinokba épített környezetvédelmet is.

A Munch egy másik projektjében, melyben a Magyar Élelmiszerbankkal dolgozik együtt, a rászoruló családokon szeretne segíteni. A felhasználók jótékony céllal ételcsomagokat tudnak vásárolni a platformon, amit az Élelmiszerbank adatbázisában lévő rászorulók kuponok formájában kapnak meg. Ezek után a kedvezményezett online beváltja a kupont, majd átveszi a munchot.

Fotó: Nosalty

A Munch képviseletében Belayane Najoua vette át a Tungsram különdíját Jörg Bauer elnök-vezérigazgató úrtól a KINCS Smart Family Fesztiválon.