YOUnik Gyereksarok – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Zene és kreatív megoldások a családnak – szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben

Alapító neve: Herpai Levente
Alapítás éve: 2020
Honlap: https://www.facebook.com/younikgyereksarok/

A YOUnik Gyereksarok varázslatos világában bármi megtörténhet!

A YOUnik kreatív ügynökségnél két fiatal édesanya tevékenykedik. Ezen az oldalon ők mutatnak ötleteket, megoldási javaslatokat minden erre nyitott szülőnek a saját, kisgyermekes karantén-mindennapjaikból inspirálódva.

2020 áprilisában indult útjára a YOUnik kreatív ügynökség külön részlege, azzal a céllal, hogy a dolgozó szülők gyermekeinek kütyümentes alternatívát kínáljanak a pandémia időszakában. Az alkotási időszakban egyre több párhuzamos projekt kezdett kirajzolódni: a Kalandor játékban a gyermeknek a postaládába névre szólóan érkező levél kalauzolja el a 4-11 éveseket családjukkal a vadonba, az űrbe, illetve a karácsonyi várakozás közben Adventfalvára. A játék fejlesztési tervei között szerepel többek között a Kalandor további leveleinek kialakítása, további helyszínek bevonása, illetve gyerekzsúrokra specializált csomagok. A projektet a megújuló honlapon egy Gyereksarok aloldal létrehozása után már egyszerűbben is elérhetik az ügyfelek.

A startup amellett, hogy fontosnak tartja az online “smart” megoldások alkalmazását, vezetői őszintén hisznek benne, hogy a családok offline, “kütyümentes”, közös minőségi időtöltésére is szükség van. A varázslatos gyermekkor szellemében alkották meg eredeti ötletüket. A Kalandor levele megismerteti a gyermekekkel a postaládanyitogatás izgatott örömét. Fontos hangsúlyozni, hogy a levelek alapvető célja a gyerekek kreativitásának, ismereteinek, EQ-jának és egyéb képességeinek fejlesztése az önálló játékra ösztönzés mellett. A kihívások egy része így a családdal közösen teljesíthető, míg a másik része a gyerekek személyes fejlettségi szintjéhez mérten adnak feladatokat, így a dolgozó édesanyáknak is segítség lehet a mindennapokban.

A YOUnik kreatív ügynökség elsősorban cégeknek nyújt csapatépítőkkel, tréningekkel és ajándékozással kapcsolatos szolgáltatásokat. Az itt felhalmozott tudás, és a szülővé válással kapcsolatos élmények inspirálták olyan szolgáltatások létrejöttét a  pandémia-sújtotta időkben, amelyek megkönnyítik az otthonról dolgozó, túlterhelt szülők életét, és a gyermekek fejlődését. Termékeiket gyerekpszichológus, meseterapeuta tanár és óvodapedagógus segítségével fejlesztik.