PractiKid – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Tanuló Családokért különdíj

Kategória: A jövő oktatása – modern oktatási technológiák a különböző generációk számára

Alapító: Zsuffa Ákos
Alapítás éve: 2012.
Honlap: https://practikid.hu/

Készen áll gyermeke az iskolakezdésre? Tudja meg a PractiKid segítségével!
Az első digitális képességmérő óvodásoknak – meseszerű játékélmény és tudományos mérés

KINCS Smart Family Fesztivál – PractiKid

Minden család életében mérföldkőnek számít a beiskolázás pillanata. Az óvoda-iskola átmenet kihívása kiemelt stresszforrás is lehet mind a gyerekek, mind szüleik számára. A beilleszkedés, a kezdeti tanulmányi sikerek és a teljesen új közeg élménye meghatározó a gyerekek későbbi élete során is. A fejlesztők célja volt egy olyan innovatív, modern termék létrehozása, ami segíti a családokat ebben a bizonytalan időszakban.

A PractiKid projekt egy olyan innovatív, pszichometriai módszer, eszköz és szolgáltatáscsomag, amely segítségével ki lehet szűrni, hogy – elsősorban óvodás – gyermekek milyen kompetenciákkal és készségekkel rendelkeznek, továbbá melyek azok a területek, ahol a gyermeknek esetlegesen további fejlesztésre van szüksége.

A PractiKid egy élményalapú, multimédiás mérőeszköz, amely 4-7 év közötti gyermekek képességeit és iskolaérettségi szintjét méri objektívan, egy játékos, interaktív történetet formázó feladatsorral. A mérés során megállapított adatok segítségével elérhető, hogy célzottan lehessen fejleszteni a gyermek képességeit a megfelelő fejlesztőpedagógusok megtalálásával. Az eredményben az is megjelenik, melyek azok a területek, ahol kiemelkedően tehetséges a gyermek, ezekre is tudnak építeni a szülők. Így csökken a bizonytalanság és stressz a család életében az iskolakezdést illetően.

Jelenleg a rendszer segítségével képesek a gyermek kompetencia térképét megállapítani. A jövőben szeretnék tovább fejleszteni a technikát. A gyerekek gyengeségeinek felmérése után különböző programokkal, játékokkal szeretnék a további fejlesztést is lehetővé tenni a PractiKid projekten belül.