Babyhavior – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapító neve: Balajti Mariann
Alapítás éve: 2010
Honlap: https://www.babyhavior.hu/

Mesés fejlődés tündéri segítséggel a boldog családért.

A Babyhavior a klasszikus családi értékeket és az egészséges digitális fogyasztás egyensúlyát segíti programjával. A technikai fejlődést a gyermekek fejlesztésére és a szülők támogatására használja fel, segítve a régi értékeket átültetni a mai kor szellemébe anélkül, hogy a szülőkre többletterhet helyezne.

A fiatal szülők feladatai egyre nehezebbek, a rohanó, felgyorsult világban folyamatosan nőnek a terhek, és ez feszültséget okozhat számukra. Vannak családok, ahol  nem tudnak segítséget kérni a szülők sem nagyszülőtől, sem más rokontól, ami tovább nehezíti a helyzetüket. A technikai fejlődés hatására a szülők egészen kicsi kortól digitális tartalmat fogyasztanak a gyermekkel, melynek helytelen megválasztása és használata digitális autizmushoz vezethet.

A Babyhavior programon belül életre keltett Bella és Bello szeretet-tündérek segítenek a gyerekeknek az érzelmileg nehéz helyzetekben. Egy komplett gyereknevelést segítő és fejlesztő rendszer érhető el az applikációban. Az interaktív applikáció pozitív gyereknevelési elvek alapján készült, figyelembe véve az organikus pedagógia, a mesepszichológia, az erőszakmentes kommunikáció alapjait és a jutalmazást, mint rövidtávú inspirációt, amely belső motivációvá alakul.

Miben segít a Babyhavior?

  • 2-9 ÉVES KORÚ GYERMEKEKNEK: az EQ, vagyis az érzelmi intelligencia fejlődését segítő mesekönyveket és rajzfilmeket tartalmaz, ezekkel népszerűsítve a mesélést, ami fontos az egészséges mentális és érzelmi fejlődéséhez. Tudományosan bizonyított, hogy a mese segíti a gyerekek problémamegoldó képességét, fejleszti a kreativitásukat, a képzelőerejüket, a szókincsüket, megalapozza a kommunikációs készségük fejlődését. A meséken keresztül mindfulness technikákat is tanít, elősegítve ezzel, hogy a gyermekek könnyebben dolgozzanak fel problémákat, traumákat és jobban kezeljék a konfliktushelyzeteket.
  • SZÜLŐKNEK: A Babyhavior a szülőknek abban nyújt segítséget, hogy hogyan kezeljenek olyan nehéz helyzeteket, mint például a hiszti, a verekedés vagy akár harc a lefekvéssel. Bemutatja, azt is hogyan kerülhető el a digitális korszakban, hogy a gyerekek digitális autistákká váljanak, illetve a képernyő előtt nőjenek fel, szelekció nélkül magukba szívva mindenféle vizuális hatást.

A weboldal és a YouTube csatorna ingyenesen elérhető  fejlesztő tartalmakkal. Az applikáció később havi és éves előfizetéssel lesz elérhető, mely tartalmazza a háromhavonta frissülő, 45 darab inspiráló, problémakezelő kisvideót és az 50 darab fejlesztő, nyugtató hangos mesét.