bedrock.farm – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Okos családi otthonok

alapítók neve: Balázs Bence és Szűcs Endre
Alapítás éve: 2019
Honlap: https://www.bedrock.farm/

Tápláló, biztonságos és elérhető ehető növények szezonalitás nélkül, igényre szabva, lokálisan

A bedrock.farm séfek és boltok speciális igényeit elégíti ki helyi növénytermesztési infrastruktúrájával. Technológiai integrációjuk az év minden napján, szezontól és külső tényezőktől függetlenül mindig magas minőségben és a kért mennyiségben képes a vevők számára tápláló leveles- és mikrozöldeket, fűszer- és gyógynövényeket biztosítani. Ezzel megteremtve az új háztáji termelés lehetőségét, ami már megfelel a XXI. század legmagasabb minőségbeli elvárásainak, mindezt vegyszerfelhasználás nélkül, és 95 százalékkal kevesebb édesvíz felhasználásával.

  • XXI. századi kertészek. A szezonalitás nélküli, kiszámítható magas minőséget élvonalbeli technológia és legújabb módszertanaik biztosítják.
  • Az új háztáji. Terményeik frissességét garantálja, hogy kizárólag rendelésre aratnak és azonnal szállítanak a legközelebbi termesztőházból.
  • Terményeik kóserek és vegyszermentesek. A termesztőházak kimagasló higiéniájának köszönhetően nem használnak növényvédőszereket és külvilágtól való elzártságuk miatt teljes rovarmentességet tudnak garantálni.

A bedrock.farm rendszerének üzemeltetése nem igényel szakmai tapasztalatot, vagy kifejezett szaktudást mert termesztőegységeik egy felhőkapcsolaton keresztül folyamatosan tanulnak egymástól és a napi komolyabb kertészeti szaktudást igénylő feladatokat az általuk beépített szabályozó rendszerek elvégzik az üzemeltetők helyett. Az operatív feladatokat könnyen tanulható leírások tartalmazzák, ezek javarészt kevés kézügyességet igénylő, egyszerű mechanikus rakodási vagy csomagolási feladatok.

A kifejlesztett technológiának köszönhetően farmjaik munkaerőigénye közel 60 százalékkal alacsonyabb, mint konkurenseiké. A náluk tesztelt, és a folyamatos termelésben alkalmazott szigetszerű technológiák integrációja lehetővé tette, hogy a beruházási költségeket harmadára csökkentsék a piacon kapható komplett rendszerek áraihoz képest. Technológiai rendszereik lehetővé teszik, hogy lokációtól függetlenül standard minőségben tudjanak termelni.

A rendszerek optimálisan a föld alatt működnek, így a pincék számára ez egy kiváló hasznosítási mód. Segítségével az otthonok, lakóközösségek termelő közösségekké, családokká válhatnak. Mivel rendszereink igen termelékenyek így nem csak a családok önellátásra alkalmasak, hanem a piaci termelésre is, így a családi kassza erős plusz bevételi lábbal gazdagodhat. Ez a plusz bevételi forrás nem csak a családoknak biztosít szabadon elkölthető többletjövedelmet, de az ingatlanok értékét is jelentősen képes növelni. Az így termelt élelmiszer rövidített ellátási láncok számára is kiváló, mert így akár a városhatárt sem kell elhagynia a terménynek és máris a termelői piacon lehet. Ez jelentősen csökkenti az ökológiai lábnyomát a terményeknek.