BOOKR Kids – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Tungsram Ilex Innovációs Piactéri különdíj

Kategória: A jövő oktatása – modern oktatási technológiák a különböző generációk számára

Alapító neve: Horváth Dorottya és Karányi Dániel
Alapítás éve: 2017
Honlap: https://bookrkids.com/

Ahol a mesék életre kelnek – a BOOKR Kids forradalmasítja a meseolvasást
Több száz klasszikus és modern mesekönyv egyetlen mobil- és tabletalkalmazásban

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyermekek számára, hidat képez az olvasás és az elektronikus világ között. Célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is az életük természetes részévé váljon.

A BOOKR Kids Mesetár egy folyamatosan bővülő interaktív mesekönyvtár alkalmazás mobilra és tabletre. Mesekönyveik eredeti sikerkönyvek interaktív változatai olvasás- és képességfejlesztő funkciókkal. A BOOKR Kids Mesetár egy interaktív mesekönyvtár, ahol már több, mint 500 olyan klasszikus és modern történet található, amelyek különleges keverékei a digitális könyveknek, a hangoskönyveknek és a képességfejlesztő játékoknak.

A BOOKR Kids számára a kezdetektől fogva kiemelt fontosságú a magyar családok életének segítése, megkönnyítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a COVID vírus miatt elrendelt digitális tanrend ideje alatt a cég azonnal ingyenesen elérhetővé tette mobilalkalmazásait Magyarország valamennyi iskolája és családja számára. A felajánlásnak köszönhetően 2020 tavaszán több, mint 25 000 gyerek használta napi szinten a BOOKR Kids applikációit, és volt olyan hét, amikor felhasználóik egymillió percet olvastak a BOOKR alkalmazásokkal.

A BOOKR Kids célja, hogy a gyerekek okoseszköz-használatra fordított idejét értékes és érdekes tartalommal töltse meg. Mivel a tudásalapú társadalomban csak az lehet sikeres, aki értő olvasásra képes, a cég elsődleges feladatának tekinti a gyerekek értő olvasóvá válásának segítését, mely utat nyit számukra minden létező további tudás megszerzéséhez. BOOKR Kids jelenleg magyarul, angolul, németül, csehül és norvégul gyárt interaktív történeteket, eddig összesen közel 1000 digitális könyvet készített.