Childhood Channel – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Zene és kreatív megoldások a családnak – szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben

Alapító neve: Vastagh Zsolt
Alapítás éve: 2021
Honlap: https://childhood.hu/

Közös online rádiózás határtalanul – gyermekbiztos és érdekes műsorok

A ChildHood online rádió csatornái a gyermekeket és a szülőket közös tevékenységre ösztönző tartalmakkal, zenékkel, információkkal segítik az együtt töltött idő tartalmas, szórakoztató, edukációs eltöltését a legmodernebb technológiai vívmányok segítségével. Céljuk a gyermekek és a szülők képernyőtől való elszakítása, a közös tevékenységek ösztönzése, az edukáció, a szülőkben és gyermekekben megfogalmazódó sokrétű kérdések gyűjtése és azok szakértőkkel történő megválaszoltatása.

Egy EU felmérés szerint ma egy tíz éves gyermek átlagosan napi 6,1 órát tölt képernyők előtt. Eszközök nevelnek, elfeledve az értékeket, amelyeket a család tud adni: playlist helyett éneklés, videojáték helyett közös játék, tv helyett közös programok. Az innovációs megoldások kihagyhatatlanok az életünkből, nem kell ellenük tenni, sőt, a gyerekeket a tudatos, értékes használatukhoz érdemes szoktatni, hiszen ezek új generációját fogják használni felnőttként.  Vannak szülők , akik nem emlékeznek  a mondókákra, versekre, dalokra, de nyitottak arra, hogy felelevenítsék, vagy megtanulják azokat, hogy gyermeküknek egy tágabb világot biztosíthassanak. A ChildHood rádió – a rádiózás műfajából adódóan – nem tolakodóan, háttérrádiózásként, szórakoztatva, oktatva adja át az értékeket, az információkat – a digitális, innovatív megoldások használatával, megtanítva figyelni, kommunikálni, hagyományokat feleleveníteni, technológiát használni – gyereknek és szülőnek egyaránt.

  • ChildHood – Channel 1: Mocorgóknak, ovisoknak és kisiskolásoknak ajánlott, együtt énekelhető, játszható, dallamos zenék, mondókák, gyermekversek és mesék, családi programajánlók, közös játékok, játékos feladatok. Interaktív, a babákat nevelő anyukák kérdéseire adott rövid, de értékes válaszok szakemberek segítségével, aktuális családi információk közvetlen célközönséghez juttatása. 21 órától 05 óráig altatódalokat sugároznak.
  • ChildHood – Channel 2: Iskolába készülők és kisiskolások kedvenc dalai magyar és angol nyelven, mondókák, versek, játékok, kívánságműsor a rádió dalaiból üzenetküldési lehetőséggel, interaktív, nap közben rövid, esti órákban hosszabb, a szülők kérdéseire adott válaszok, információk szakemberek segítségével.
  • ChildHood – Channel 3: Kamaszok kedvenc dalai magyar és angol nyelven, iskolai versek, kívánságműsor az iskolások kedvelt – akár a ChildHood rádióban még nem hallott – dalaiból üzenetküldési lehetőséggel, iskolarádiók bemutatkozási lehetősége, edukációs zenei műsorok.

A ChildHood rádió a családok szórakozással, neveléssel, tanulással, technológia használattal együtt töltött idejének a gyermekekre és szülőkre egyaránt kifejtett pozitív hatását valósítja meg a hagyományos gyermeknevelés előnyeinek és a digitalizáció, az okos, innovatív megoldások használatának egyesítésével. A tervezett műsorelemek a közös családi tevékenységeket tanítják, vagy elevenítik fel, melyek a technika fejlettségének köszönhetően interaktív lehetőségekkel kiegészítve – ugyanakkor a közös családi tevékenységektől nem elvonva – nyújtanak segítséget a gyermekek és szüleik számára. Tartalmak, információk, családi programok, zeneismeret, játék, tehetséggondozás és sok más, gyermekekkel kapcsolatos téma – a gyermeknevelés széles szegmensét átölelő terület, mely segítségével fenntartható módon, költségoptimalizáltan, tudásra és tapasztalatokra alapozva valós értéket teremtünk a családok számára.