Darts Matek – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Tungsram Ilex Innovációs Piactéri különdíj

Kategória: A jövő oktatása – modern oktatási technológiák a különböző generációk számára

Alapító neve: Székely Pál
Alapítás éve: 2018
Honlap: https://dartsmatek.hu/

Matektanulás és szórakozás egyben – Játékos interaktív oktatási segédeszköz

Az általános iskola egyik legnagyobb kihívása a matematika megszerettetése a gyermekekkel. Erre jelent megoldást a Darts Matek, melynek használata során ötvözhetik a kettőt, a matektudásuk úgy fog fejlődni, hogy észre sem veszik, közben hasznosan és jól szórakoznak.

A Darts Matek egy interaktív oktatási szoftver, amely egy digitalizált darts tábla használatával segíti a gyermekeket a matematikai alapok elsajátításában, képességeik fejlesztésében. A program 4-5 éves kortól egészen felnőtt korig ajánlott. A kisebbeknek segít hatékony módon felkészülni az iskolára, az alap matematikai készségeket kialakítani és javítani. Játékos módon köthető le a gyermekek figyelme, amely egy átmenet a szórakozás és a tanulás között. Nagyon jó készségfejlesztő, hiszen nem egyszerű műveleteket kell megoldaniuk, hanem gyakorlatba ágyazva, adott problémákon keresztül veszi rá a diákokat a gondolkodásra. A nagyobb korosztály, felső tagozat számára kiváló készség fejlesztő. A már meglévő tudásukat javítja, és emeli át egy gyakorlatias környezetbe, ez által nem csak a matematikai tudásuk fejlődik, hanem a logikájuk és gondolkodásmódjuk is összetettebbé válik. Tetszőlegesen, igény szerint állítható be a program nehézsége és összetettsége, így ennek köszönhetően teljesen személyre szabható módon és ütemben lehet haladni a diákokkal.

A szoftver egyik változata az intézményekben található digitális eszközökre, például PC-re, laptopra, tabletre és okostáblára is könnyedén telepíthető. A Darts Matek segítségével rendkívül színes és szórakoztató módon építhető fel a matekóra mind a diákok mind pedig a pedagógusok számára, emellett pedig hatékonyan fejleszti a digitális kompetenciát és az eszközhasználatot.

A másik változat pedagógus nélkül, otthon is jól használható mobil játék. A gyerekek mindennapi használati eszközévé váltak a digitális eszközök, rengeteg időt töltenek böngészéssel, játékokkal tableteken, mobiltelefonokon. Célunk, hogy ezt az időt hatékonyan és hasznos tartalommal töltsék ki. A Darts Matek mobil játékkal észrevétlenül gyakorolják a fejszámolást, fejlesztik képességüket, koncentrációjukat javítja, érdekes és izgalmas pályákon keresztül, kihívásokkal, különböző feladatokkal és dobás szimulációval színesítve. Olyan kompetenciák és készségek fejlesztését céloztuk meg, mellyel a gyermekek később sikeresebbé és eredményesebbé válnak az élet bármely területén.