Digitális Időkapszula, Babafa – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapítók neve: Fekete Anikó
Alapítás éve: 2020
Honlap: https://www.babafa.hu

Összeköti a múltat, a jelent és a jövőt – egyedi és örök életre szóló személyes ajándék!

A Babafa Időkapszula összeköti a múltat, a jelent és a jövőt, erősíti a családi kapcsolatokat, évtizedeken átívelő érzelmi szálakkal köti össze a generációkat. Valódi, mély érzelmeket, komoly értékeket közvetít egy olyan korban, amikor az igazán maradandó dolgok eltűnőben vannak.

A Babafa 2020 tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy gyermekeknek olyan örök emléket hagyjunk, amely bolygónk ökológiájának megóvását is támogatja, illetve a lehető legkevésbé terheli a környezetet, miközben kiemelkedő érzelmi értékkel bír. Ennek első eleme a babafaültetés: eddig közel 400 gyermeknek rendelték meg szülei ezt a régi hagyományban gyökerező születésajándékot Szolnokon.

Az örök emlékhagyás második pillére a Digitális Időkapszula szolgáltatás. A Babafa vásárlóiban az ajándékok által egyrészt erősödnek a családi kötelékek, megőrződnek a legszebb emlékek, másrészt az ügyfelek elégedettségét növeli, hogy ők is aktív részesei azoknak a lépéseknek, amelyek bolygónk ökoszisztémájának gyógyítását szolgálják. A digitális világban minden ömlesztve zúdul ránk, nehéz rendszerben kezelni, még nehezebb úgy tárolni, hogy az több tíz év után könnyen elővehető legyen.

Rohanó világunkban nem jut idő arra, hogy a tengernyi élményt, eseményt megörökítő digitális fotók sokaságát rendszerezzük, apró, de fontos történéseket feljegyzeteljünk és levelet írjunk bizonyos alkalmakra. A digitális időkapszula ezek megőrzésére kínál környezetbarát, a mai kor technikai szintjéhez adaptált megoldást. A szülő az általa választott időközönként a digitális időkapszula felületen feltöltheti gyermekének legemlékezetesebb fotóit, videóit, kedvenc receptjét stb. A jeles alkalmak előtt emlékeztetőt is küldünk, hogy ne felejtse feltölteni az emléket. A felületen megjelenítjük a családfát, amelyhez szintén egyedi tartalmak köthetők. A feltöltött adatokat tároljuk és a szolgáltatás lejárta után elküldjük az összegyűjtött emlékeket. A digitális időkapszula generációkon átívelő ajándék.

A család, az összetartozás erősítése a Babafa brand alapköve. A koronavírus-járvány alatt és után még nagyobb jelentőséggel bír az, hogy szeretetteljes légkörben éljünk, a hovatartozásunkat erősítsük. A faültetéssel a gyökereinket, a digitális időkapszulával pedig a hovatartozást, a család egységét és az egyén fontosságát tudjuk erősíteni.