Feltöltő Pont – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapító neve: Laczkó Boglárka
Alapítás éve: 2019
Honlap: https://www.facebook.com/feltoltopontveszprem/

Egészség- és környezetbarát bolt, ahol mindenki jól jár.
Jót egyél, hogy jól legyél! Egységben a természettel.

A Feltöltő Pontban minden termék egészség- és környezetbarát. Kimérve (csomagolásmentesen) árusítják termékeiket és vásárlás közben tanácsadással szolgálják ki vásárlóikat otthonuk zöldítése vagy életmódváltásuk terén.

A vásárlók legnagyobb része kisgyermekes szülő, vagy éppen családalapítás előtt álló fiatal. Olyanok, akik szeretnék gyermekeiket biztonságban tudni vegyszermentes és egészséges környezetben, természetes tisztítószereket, minőségi táplálékokat, és helyi termelők által készített termékeket biztosítva számukra. Szerencsére egyre többen hoznak tudatos döntéseket ezen a téren és fordulnak segítségért a Feltöltő Ponthoz, mert ott egy helyen megtalálnak mindent, amire szükségük lehet, akár a vásárlást, akár az információkat illetően.

Az információk megosztása és a gondolatformálás mellett az érdeklődők workshopokon is ismerkedhetnek a fenntartható életmóddal. A Feltöltő Pont munkatársai segítséget nyújtanak a szülőknek a vegyszermentes háztartás kialakításában és a hulladékcsökkentésben is. (Például: Mosható pelenka és tisztítószer készítő workshop). Az allergiák és érzékenységek már a legkisebbeket is érintik, így nemcsak az árusított élelmiszerek, hanem a recept ötletek, előadások (Pl.: receptcsere, tudatos babavárás, egészséges emésztőrendszer előadások) iránt is nőtt az érdeklődés. Környezetvédő akcióikkal közösséget formálnak a szemétszedéseken vagy ruhacseréken keresztül. A szülőt és a gyermeket is megtanítják, hogyan óvja a Földet és önmagát egyszerre.

Kiemelten fontosnak tartják a mintaadást és a segítségnyújtást, így a vásárlók is szívesen fordulnak hozzájuk ötleteikkel, igényeikkel (pl. iskolai adománygyűjtésekben segítenek, vagy adott témákat dolgoznak fel egy kerekasztal beszélgetés keretében) Céljuk egy egészséges, boldog, tudatos közösség létrehozása és fenntartása, akik egységben tudnak élni a természettel. A Feltöltő Pont segítő kézzel erősíti a családokat a tudatos, fenntartható életmód kialakításában.

Fotó: VEOL