NaBi (General Mechatronics) – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Okos családi otthonok

Alapítók neve: Dr. Kovács Bence és Dr. Szayer Géza
Alapítás éve: 2012
Honlap: https://www.nabitrack.com/

A NaBi-t használva mindig tudjuk, hogy hova tettük le a rollert, a biciklit vagy a strandon a táskát!

A NaBi az 5G mobilhálózat Narrowband IoT technológiáját alkalmazza, aminek köszönhetően rendkívül csekély áramfogyasztással képes a begyűjtött adatokat elküldeni. Ennek, és a flexibilis konfigurálhatóságnak köszönhetően a NaBi évekig képes nyomon követni adott tárgyak elhelyezkedését úgy, hogy nincs szüksége külső áramforrásra és nem szükséges tölteni sem.

A NaBi a begyűjtött lokáció és egyéb szenzor adatokat az Amazon Web Services felhő alapú IoT platformra továbbítja, így az adatok elérhetőek weben, mobil applikáción és REST API-n keresztül is. A termékcsalád lehetővé teszi a kerékpárok, rollerek, babakocsik és egyéb értéktárgyak nyomon követését. Okosmérő (pl. vízóra, villanyóra) rendszerrel kombinálva pedig az okosotthon energiatudatos gazdálkodását segíti az azonos technológián alapuló NaBi Metering termékcsalád.

A General Mechatronics Kft. saját márkajelzésű termékeinek gyártása és forgalmazása mellett vállalja elektronikai termékek teljes körű fejlesztését és sorozatgyártását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tőkével és piaccal rendelkező üzleti partnereiknek saját üzleti tevékenységük folytatása mellett kevés erőforrásuk marad az innovatív műszaki fejlesztéseik hatékony irányítására, majd a jövedelem realizálására. Így a műszaki tervezésen felül a kapcsolódó egyéb folyamatok irányítását is vállalják, mint csomagolás és grafikai tervezés, forgalomba hozatalhoz szükséges termékminősítés, vagy akár az iparjogvédelmi oltalmak megszerzése. A közös munka azonban nem fejeződik be a fejlesztés végén. Teljes körű támogatást nyújtanak a termékek életciklusa során, melynek révén nem csak a késztermékek határidőre való gyártását biztosítják, hanem a folyamatos továbbfejlesztést, valamint a műszaki vonatkozású reklamációk kezelését, illetve a használt készülékek mérésének és javításának megszervezését is.

Fő fejlesztési területük az IoT. Különböző piaci szegmensekben és felhasználásra tervezett cél eszközeik között találhatóak épületbe telepített, járműbe szerelt, és mobil eszközök. Fő funkciójuk az adatgyűjtés, mérés, információ megjelenítés. Eszközeik interneten csatlakoznak a szerveres infrastruktúrához, ami lehetőséget biztosít az adatok feldolgozására, webes felület és okostelefonos alkalmazás létrehozására, továbbá az eszközök távoli szoftver frissítésére.