Green Drops – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Tungsram különdíj

Kategória: Okos családi otthonok

Alapítók neve: Rácz Gréta és Rácz Sándor
Alapítás éve: 2019
Honlap: https://greendropsfarm.com/

Kiskertek a nagyvárosban – Modern konyhakert kül- és beltéren egyaránt – Lelkes kezdőknek és nagyban gondolkodó profiknak

A hazai fejlesztésű Green Drops Hidropónia forradalmasítja a növénytermesztést. Az innovatív berendezés egyik legnagyobb előnye, hogy használatával föld nélkül nevelhetünk friss, növényvédőszer-mentes, tápanyagban gazdag salátákat, fűszernövényeket, egyes zöldségeket és gyümölcsöket. Az önműködő rendszer új korszakot teremt, zseniális megoldás azoknak, akik környezetbarát módon, kevés munkával és kis helyen szeretnének bőséges termést elérni vagy csupán a családot ellátni.

Sok éves kutatás eredményeként a Green Drops Farm Kft. megalkotott egy saját fejlesztésű hidroponiás berendezést, amellyel 30 százalékkal hatékonyabb növénytermesztés folytatható kontrollált körülmények között. A technológia lényege, hogy nincs szükség termőföldre a termeléshez, illetve 90-95 százalékkal kevesebb víz szükséges, mint hagyományos gazdálkodás esetében. A növényt gyökerestül szedhetjük le, így sokkal tovább megőrzi tápanyagtartalmát, ezzel is hozzájárulva az egészséges táplálkozáshoz. Mindössze egy négyzetméteren elfér a berendezés, így akár a lakásban is elhelyezhető. Segítségével bárki megtermelheti magának a friss, növényvédőszer-mentes és tápanyagban dús zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket akár egy nagyvárosi épület tizedik emeletén is.

A terméket úgy alakították ki, hogy mindenki igényeit ki tudja szolgálni. A szintek számának függvényében különböző mennyiségű növény termelhető benne, ezáltal az egyedül élőktől a nagycsaládosokig, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Eddigi értékesítéseik főleg magánszemélyeknek történtek, de vásárlóik közé tartoznak már éttermek is. Az ott megtermelt alapanyagokat frissen leszedve helyben, a konyhán használják fel az ételek elkészítéséhez, így organikus, tápanyagban gazdag fogásokkal szolgálhatják ki vendégeiket.

Jelenleg egy nagyobb, üzemi méretű kialakítást fejlesztenek, hogy egész évben, megszakítás nélküli üzletszerű termelés is folytatható legyen, ezáltal a megélhetés forrásaként is szolgáljon a termelők számára.