GyermekSzemLélek – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapítók neve: Nagy Erzsébet és Tófalvi Renáta
Alapítás éve: 2021
Honlap: https://www.gyermekszemlelek.hu/index.php

Gyermekkort a gyerekeknek!

A GyermekSzemLélek a szülők segítségére lesz abban, hogyan alakítsák át életüket a várandóság alatt, mivel várják otthon a babát, vagy például, hogy mit tehetnek azért, hogy a legújabb családtag jól aludjon. Sok-sok évnyi tapasztalat átadása révén segítve a harmonikus, boldog gyermekfejlődést, gyermeknevelést és szülővé válást!

A GyermekSzemLélek csapata szerint egyre nagyobb szükség van az olyan interaktív weboldalakra, ahol a szülők könnyen és közvetlenül tudnak kérdezni szakembertől a gyermekek ellátása kapcsán. A jelenlegi pszicho-szociális kutatások azt mutatják Magyarországon, hogy az első gyermek a „legnagyobb” sokk az új anyák és apák számára. Viszonylag magas a szülés utáni depresszió aránya, valamint a válások száma az első baba megszületését követően. A GyermekSzemLélek ingyenes platformja és fizetős előadássorozatai a szülőségre, az anyaságra és az apaságra történő felkészülést segítik. Az édesanyák és édesapák a GyermekSzemLélek tartalmaival például megtanulhatják, hogyan kell kiegyensúlyozott napirendet kialakítani, vagy például, hogy mit és hogyan lehet a gyermekkel játszani.

A GyermekSzemLélek kisgyermekes szülőknek (0-3 év között) kínál blogbejegyzéseket, ingyenes élő bejelentkezéseket és fizetős tanfolyamokat különböző gyermeknevelési témákban az Instagram oldalán. A platform különlegessége, hogy a bejegyzésekben több szakma találkozik: kisgyermeknevelő, konduktor, védőnő, pszichológus, házi orvos is segíti a friss szülőket. A felhasználók leggyakrabban egyszerű, hétköznapi kérdésekre keresik a válaszokat, ilyen például a napirend vagy a sírásmentes öltözködés vagy a játék. Az Instagramon rövid bejegyezésekkel, élő bejelentkezésekkel, kérdezz-felelekkel segítik szülők életét. A fizetős szolgáltatásokon megosztott tartalmakban részletesen is körbe járnak egy-egy témát, például a fejlődés lépéseit. Az előadások online futnak – általában hétköznap esténként.

A szülők irányt mutatnak a tartalom szerkesztőinek is a témák megválasztásában: megírják, hogy milyen problémáik vannak, reagálnak a bejegyzésekre. A visszajelzések segítségével a munkatársak pontos képet kapnak arról, hogy milyen témákról szükséges blogolni. Mindez egy modern, szemléletformáló, tanító és támogató közösség keretein belül.