Gyógyszerész a háznál – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 Design Terminál mentorálási különdíj

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapító neve: Dr. Jánossy Kinga
Alapítás éve: 2000
Honlap: https://www.gyogyszereszahaznal.hu/

Házhoz szállítjuk vényköteles gyógyszereit is!

Vényköteles és nem vényköteles gyógyszerét, étrend-kiegészítőjét előzetes adategyeztetést és azonosítást követően 24-48 órán belül szakképzett gyógyszerészek és szakasszisztensek szállítják házhoz, és elmondanak személyesen mindent, amit Önnek tudnia kell!

A Gyógyszerész a háznál egy olyan szolgáltatás, amely a klasszikus gyógyszertári gyógyszerészi gondozást és tanácsadást új oldalról közelíti meg. Ennek a szemléletnek a középpontjában azok az élethelyzetek állnak, amikor egy család egyedül élő tagja nem tudja elhagyni otthonát, és segítségre van szüksége a gyógyulását segítő gyógyszereinek a megvásárlásához és helyes használatához. Ezzel a szolgáltatással a tanácsadási folyamatot, amely a gyógyszerkiváltás legfontosabb része, a beteg otthonába viszik. Magában foglalja a vényköteles és nem vényköteles gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és minden patikai portfólióba tartozó termék házhoz szállítását és a hozzá tartozó szakmai tanácsadást is. A szakmaiságot fontos hangsúlyozni, hiszen gyógyszerészek végzik a kiszállítást, így szakmai tudásukat is adják a gyógyszerek mellé.

Ez a megközelítés innovatív, újszerű és a COVID-járvány megerősítette létjogosultságát is. Céljuk, hogy országos szintre lépve a lehető legtöbb családnak tudjanak segíteni. Fontos kiemelni a szolgáltatás társadalmi hasznosságát, azáltal, hogy a betegek teljes magyarázatot kapnak az orvos által rendelt gyógyszerek helyes használatát illetően. Ezáltal nő a terápiahűség, nem hagyják abba idő előtt a kezelést a betegek. Csökken a helytelen gyógyszerszedésből adódó orvosi kezelések iránti igény.  Összességében elmondható, hogy jobban hasznosul a közös TB kasszából a betegek terápiájára fordított összeg is.