PLATIO Solar – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Okos családi otthonok

Alapítók neve: Sziszák Imre, Ilyés Miklós és Cseh József
Alapítás éve: 2015
Honlap: https://platiosolar.com/  

Tiszta energia a lábad alatt!

A PLATIO egy olyan innovatív, napelemes térkő, amely nem csak tiszta energiát termel, de környezetkímélő is. A termék alapja újrahasznosított műanyagból készül, ezáltal a PLATIO egy duplán környezetbarát építőanyag.

Az otthonok, háztartások környezetében több olyan felület áll rendelkezésre (járda, autóbeálló, terasz, kerthelyiségek), amelyeket egyszerű térkövekkel burkolnak le, miközben ezen területek hasznossá és esztétikussá is tehetőek. A PLATIO egy olyan dizájnos és egyben hasznos építőipari alapanyag, mely nem csak energiát termel, de egyben környezetkímélő is. Az esztétikus, helytakarékos és zöld energiaforrások új generációjának képviselője olyan helyekre is telepíthető, ahol a hagyományos napelemek nem alkalmazhatók. A környezettudatosság egyéni felelősség is, és lakossági szinten is érdemes tenni a környezeti változásokért. Emellett a PLATIO napelemes térburkolat egy magyar innováció, amire méltó módon lehetnek büszkék a magyar emberek nemcsak itthon, de külföldön is.

A termék alapja újrahasznosított műanyagból készül, ezáltal könnyíti a környezetet a rá nehezedő műanyag nyomástól. A PLATIO az első napelemes térburkolat, amely a lakosság számára is elérhető. Hálózatcsatolt (on-grid) és hálózatfüggetlen (off-grid) megoldásaik is léteznek: az on-grid megoldásainkkal tiszta energiát tudnak termeli a magányszemélyek is otthonuk részére, így növelhető a megújuló energia aránya a lakossági energia-mixben. Az off-grid lakossági megoldásaik pedig lehetővé teszik a háztartások energiafüggetlenségét, hiszen az elektromos hálózattól függetlenül is el tudják látni energiával kinti eszközeiket.

A cég ma 16 főt számlál, melyben egyaránt vannak a gyártásban, az értékesítésben, marketingben és a fejlesztésen dolgozó munkatársak. Terjeszkedésüket viszonteladói hálózat segíti, jelenleg 24 partnerrel dolgoznak a világ különböző pontjain 36 országban.