Solartech-Investment Kft. – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Okos családi otthonok

Alapító neve: Benedek Csaba
Alapítás éve: 2016
Honlap: http://www.archenerg.eu/

Családi otthonok energetikai minősítése hőtérkép és légtömeg vizsgálattal.

A családi otthonok hőtérkép és légtömörség vizsgálattal történő minősítése nem bevett gyakorlat Magyarországon. A projekt ennek megváltoztatására törekszik egyrészt a gondolkodás, hozzáállás megváltoztatásával, másrészt a technika alkalmazásának gyakorisági mutatóinak növelésével, illetve a hőtérkép készítéséhez szükséges tudás átadásával.

ASolartech-Investment Kft. a családi otthonok minősítését végzi hőtérkép és légtömörség vizsgálattal, melynek eredményeként mérhetővé válnak az épület energetikai paraméterei.

 Korszerűbb, környezetbarát és működést javító technikai eszközök beépítésére van lehetőség már az építkezéskor, és a megfelelő információk ismeretében a feltárt hibákat ki lehet javítani az adott épületen. A mérést segítő eszközök (pl. szenzorok) előzetes beépítése az épületekbe „nyitott kaput” épít a napi működések ellenőrzéséhez és „az okos „működési beállítást is automatikusan megvalósítja. Az otthonok építésének, felújításának alkotóelemei lehetnek ezen eszközök. A család tudatos gazdálkodása is kialakítható tanácsadással.

A Solartech-Investment Kft. ez idáig a megújuló energia teljes palettáját lefedve az energetikai szektor számára adott megoldásokat. A startup innovációs tevékenyége a zöldgazdaság magját, s egyben termelési bázisát képező három nagy ágazata, úgymint a megújuló és alternatív energiák előállítása, környezettechnológiai és energiahatékonysági alkalmazások területére fordít kiemel figyelmet.

Energiahatékonysági alkalmazások a napenergia hasznosítás, épületek energiahatékonysági átalakítása, és a geotermikus energiahasznosítás. Továbbá feladatnak tekintik – a térség gazdaságnövekedésének segítését. Kiemelt figyelmet fordítanak  az otthonokban jelentkező szivárgások észlelésére a tetőkön és vízvezetékekben, alapot adnak az épületek hőveszteségének fizikai észlelésére a vizsgálat elvégzéséhez, a megelőző ellenőrzésekre, az elektromos berendezések és a napelemes rendszerek beszerelésének segítésére.

A Solartech-Investment Kft. rendelkezik a projektben használható mérőeszközökkel, a humánerőforrás megteremthető a szükséges időtartamban. A méréstechnikai ismeret képzés formájában is továbbadható. A tudatos, környezetbarát háztartásgazdálkodási ismeretek átadására szervezhető egyéni vagy csoportos tanácsadás, ami az együttműködő szervezet segítségével megvalósítható, mint a projekt támogató eleme.