Tündérszolgálat HOLD – KINCS Smart Family Nagydíj 2021 döntő résztvevője

Kategória: Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért

Alapítók neve: Csízi-Kurilla Tünde
Alapítás éve: 2021
Honlap: https://tunderszolgalat.hu/

A boldog család attól boldog, hogy minden tagja megkapja a kellő figyelmet, gondoskodást, szeretetet

„A TündérSzolgálat egy erős hittel született. Hiszünk abban, hogy az anyaságot nem túlélni, hanem megélni kell. Hiszünk abban, hogy a nehéz időszakokat tehermentesíteni lehet, ha elég bátrak vagyunk segítséget kérni. Hiszünk abban, hogy nem az édesanyáknak kell mindent kézben tartania. Hiszünk abban, hogy segíthetünk Nektek!”

Minden ember számára  megterhelő a szülővé válás folyamata. Az ezzel kapcsolatos életminőségbeli változás tagadhatatlan. A gyermekneveléshez és az ezzel járó megpróbáltatások kezeléséhez rengeteg információ áll rendelkezésünkre az internet világában, ezek azonban sokszor ellentmondásosak, még inkább kétségek közé taszítva a mai szülői generációt. Fontos a megfelelő, szakmailag megalapozott, oktató jellegű szolgáltatás létrehozása, melynek elsősorban a megfelelő segítség, szakmai tanácsadók és otthonsegítők megtalálása a célja.

Az elmúlt években egyre inkább nőtt a tudatos gyereknevelés iránti igény. A tudatosság azt jelenti, hogy a szülők nem egyedül, erejükön felül próbálják megoldani a felmerülő problémákat, hanem szakértők (otthonsegítő, szakmai segítő) segítségét kérik. Ebből az egész család profitálhat, hiszen a megmaradt energiát vissza tudjuk forgatni a családba. A platform térképes szűrője segítségével a felhasználó megtalálhatja a hozzá legközelebbi, vagy éppen a legszimpatikusabb segítőt, aki a gyermeknevelésben segítségére lehet. A felületen lehetőség nyílik szakmai tanácsadók, szoptatási, hordozási, párkapcsolati, nevelési tanácsadók, otthonsegítők, esetleg takarítók közvetlen megtalálására, akár három kattintással. Az egységes profilok segítségével könnyedén feltérképezheti a család, hogy milyen segítőt kíván magának. A profilokat értékelni lehet, így a visszajelzések alapján kialakulhat egy megbízható bázis.

A HOLD egy olyan felhasználóbarát applikáció, amely a családokra fókuszál. Egy olyan egyedülálló vállalkozás, ami társadalmilag fontos szerepet vállal, miközben megoldást kínál egy komoly problémára. A cél, hogy a családok segítségére legyen, így az együtt töltött idő minőségibb lehessen. Kiemelt céljuk, hogy a TündérSzolgálat segítségével a kisgyermekes időszakot nem túléljék, hanem megéljék a szülők.